Országos szakmai szervezetek
Prevenció
Prevenció kereső
Ellátás keresőSzakirodalom


Weboldalajánló
Jelentkezés az Adatbázisba
Könyvek
Film, videó
Az Adatbázis
designed by caffee @2011
Sziget Droginformációs Alapítvány
"Szülőcsoportunk" kéthetente találkozik. Volt, vagy jelenlegi droghasználók, drogfüggők szülei, hozzátartozói alkotják ezt a nyitott csoportot.
Működésében az önsegítés elvei dominálnak.
Az elfogadás, meghallgatás értékeinek megélése, a változtatás, változás szükségességének kimondása az, amiért "érdemes idejárni" -fogalmazzák meg gyakran mindazok, akik rendszeresen, vagy alkalmanként kapcsolódnak be a csoport munkájába.
Az új szempontok felismerésében nagyon sokat segíthet a többi csoporttag, és azáltal, hogy egymás élményeit elemzik, próbálják értelmezni, lehetővé válik számukra, hogy saját viselkedésüket és környezetüket is jobban megértsék.
Nagyon lényeges elem - és talán ez a csoport legnagyobb előnye minden más segítési formával szemben -, hogy képes csökkenteni, illetve megszüntetni a tagokban azt az érzést, hogy gondjuk, problémájuk elszigeteli őket a többi embertől, és helyzetük egészen kivételes és különösen szégyellnivaló. A csoporton belül lehetőség kínálkozik az összehasonlításra, ennek során rendre kiderül, hogy amit rendkívülinek, egyedülállónak és titkolnivalónak hittek, az mások szerint szinte mindennapi helyzet. Könnyen elképzelhető, milyen megkönnyebbülést jelenthet rájönni, hogy nem vagyunk különleges csodabogarak és vannak még emberek a földön, akik képesek megérteni a helyzetünket. Ez persze nagyban segít abban is, hogy a résztvevők újra megtalálhassák önmagukat és szembenézhessenek a világ ítéletével, miközben személyes identitásuk új definícióit tudják kialakítani, új normákat tudnak megfogalmazni, amelyre önbecsülésüket építhetik.

A szülőcsoport gyűléseit minden páratlan szerdán 18.30-21 óra között tartják.