Országos szakmai szervezetek
Prevenció
Prevenció kereső
Ellátás keresőSzakirodalom


Weboldalajánló
Jelentkezés az Adatbázisba
Könyvek
Film, videó
Az Adatbázis
designed by caffee @2011
Sziget Droginformációs Alapítvány
Szenvedélybetegek közösségi ellátása

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önt/az Ön intézményét, hogy a Sziget Droginformációs Alapítvány új szolgáltatást indított a VII. kerületben, szenvedélybetegek és hozzátartozóik, családtagjaik közösségi ellátását térítésmentesen (!). A kliensek fogadása Alapítványunk telephelyén történik, melynek címe:
1073 Bp., Kertész u. 32. (2. emelet, 1. ajtó)

Alapítványunk két évtizedes múlttal rendelkezik a civil segítői szférában, és mára kiemelten közhasznú szervezetként működünk. Egyházi felekezethez, politikai párthoz nem tartozunk, független intézményként foglalkozunk a betegek naprakész ambuláns ellátásával.

Alapelveink:

  • titoktartás,
  • anonimitás,
  • a kapcsolat segítő és kliens között nyitott, bármikor megszüntethető és újrakezdhető,
  • a segítő beszélgetések a változás, a gyógyulás motivációját erősítik.Mi úgy gondoljuk, a drog elsősorban egy tünet. A háttérben meghúzódó személyes probléma megtalálása a fontos, ami lehet egy krízishelyzet, egy családi probléma, vagy egy zátonyra futott kapcsolat... Ezek a problémák valakinél szenvedélybetegséget, egy másik embernél más betegséget okozhatnak, mint: a pánikbetegség, kényszerbetegség, depresszió, evészavarok (bulimia, anorexia), alvászavarok, egyéb pszichoszomatikus betegségek. Ezért fogadunk klienseket egyéb pszichés problémákkal is.