Magyar játékfilmekApró dolgok - színes, magyar kisjátékfilm (2008) 34'
rendező: Nagy Anikó-Mária
operatőr: Körösi András
producer: Dudás István
vágó: Bartos Bence
szereplő(k): Balla Dorottya, Sebestyén Erika, Marovka Mátyás
Három pár, három életforma, három világkép. A történet középpontjában egy családterápiás rendelő áll, ahová három pár különböző időben és módon, különböző okkal és céllal érkezik. A film a társfüggőséget ábrázolja 3 tételben.

Árnyékszázad - színes, magyar játékfilm (1992)  69'
rendező: Dér András
forgatókönyvíró: Dér András
operatőr: Csukás Sándor, Pesty László, Dér András
szereplő(k): Pauer Henrik, Michael Mehlmann, Róka Attila, Horváth Krisztina, Deák Zsolt, Tódor Soma
Asszociatív, ismétlődő motívumokra és biblikus utalásokra épülő film a Fekete Lyuk nevű alternatív szórakozóhely néhány törzsvendégének életéről. A Lyukban koncertek zajlanak, a szereplők kísérleteket tesznek az önkifejezésre és a tudattágításra...
(Forrás: www.port.hu)

Cukorkékség (1998)
rendező: Hazai Gergely
operatőr: Pohárnok Gergely
Feri a film főhőse úgy tűnik, a haverokkal való dumálgatáson kívül semmilyen tetten érhető elfoglaltsága nincs. Élete eseménytelen és esetleges, az egyetlen, ami miatt felfigyelünk rá, hogy a cukorfogyasztás rabja, e rabság természetesen behelyettesíthető bármely szenvedélybetegséggel, de különösen a kábítószer okozta függőséggel, amely mint tudjuk, igen időigényes. Ebből a rabságból való csodálatos, bár kissé motiválatlan szabadulásának a története a film. (Forrás: www.filmkultura.hu)

Der Kleine Ludwig színes magyar bábjátékfilm 45'
rendezte: Kodolányi Sebestyén
írta: Varga Judit
zene: Szederkert Stúdió
Bp. : Balázs Béla Stúdió. -
www.drogfree.hu
A Drogfree Alapítvány Szederkert Stúdiója korábbi bábfilmjéből - (P)esti séta - ismert egércsalád életét váratlan vendég érkezése zavarja meg.
A kis Ludwig deviáns, lázadó viselkedése miatt Berlinből, extrém baráti köréből pottyan (papája, Rolf kérésére) a meghitt családi környezetbe, hogy  meggyógyuljon".
Vajon sikerül-e neki?

Doki : Utolsó szomorú filmem - dokumentum-játék film (2001) 16'
rendező-operatőr, vágó: Kőrösi András
animáció: Bíró Attila, Tokodi Tibor
közreműködők: Sófalvi Tímea, Solymár Eszter, Frühvirt Szabolcs és a Sziget Ifjúsági Segítő Szolgálat
Mándoki János hangja: Kály-Kullai Károly
főszereplő: Mándoki János  
szereplő (k): Bíró Botond, Juhász Illés, Kőrösi Andris, Kőrösi Virág, Molnár Flóri, Nálhi "Csont" József, Orosz Robi, Székelyhidi Orsi, Tormai Tibor, Varga Erzsébet, Varga Zoltán és még sokan mások…
Sziget Droginformációs Alapítvány

Doki, a Szigetbe járt évekig mint egyik kliensünk. Visszaemlékezéseit hangkazettákra kezdtük el rögzíteni. Elbeszélései olyan érdekesek voltak, hogy úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne ezzel kezdeni valamit. Benne merült fel először a filmkészítés gondolata. Állapotában, és a drogokhoz való viszonyában a film készítése során pozitív változásokat tapasztaltunk, de akkor még nem tudtuk, hogy a film vége az élete végét is jelenti.

Felhő a Gangesz felett - színes, magyar filmdráma (2001) 142'
rendező: Dettre Gábor
forgatókönyvíró: Dettre Gábor
operatőr: Pap Ferenc
producer: Simó Sándor, Hábermann Jenő, Kormos Andrea
jelmez: Zámbó Gyula
vágó: Koncz Gabriella
szereplő(k): Ternyák Zoltán (András), Tóth Ildikó (Juli), Sáfár Anikó (András anyja), Székely B. Miklós (Juli apja), Borbiczki Ferenc (Juli férje), Rajhona Ádám (orvos), Kovács Lajos (szomszéd), Monori Lili, Pápai Erzsi

András és Juli életük egy elkeseredett pillanatában találkoznak, amikor mindketten súlyos döntést hoztak, melynek következményeit egyedül képtelenek elviselni. András, a tehetséges, ám súlyosan drogfüggő programozó úgy dönt, hogy véget vet földi pályafutásának, míg Juli, a kezdő színésznő elhagyta férjét és ideiglenesen kislányát is, hogy átgondolja addigi életét. A két ember összeköltözik, és bezárkózik András lakásába, ahol a férfi sokadik elvonókúrájába kezd, Juli pedig türelemmel, szeretettel próbálja segíteni őt. Az ezt követő hetekben bejárják az emberi lét legmélyebb bugyrait, a félelem, s megalázottság, a testi és lelki szenvedés poklát. A gyógyulás reménye új lehetőségeket jelenthet a két ember életében.
(Forrás: www.port.hu)

A kanyaron túl - színes, magyar játékfilm, (2001) 106'
rendező: Dér András
forgatókönyvíró: Szeredás András, Dér András, Czető Bernát László
operatőr: Csukás Sándor
zene: Tóth Benedek
producer: Egri Pál
díszlet: Bozóki Mara
vágó: Ostoros Ágnes
szereplő(k): Bubik István (Mágocs), Dér Denissa (Szilvi), Gyurisra János (Tamás), Huszárik Kata (Anna), Hirtling István (István), Szabó Győző (Gyík), Venczel Vera (Doktornő), Csuja Imre (Ruzicska), Vati Tamás (Kanóc), Bertók Lajos (Zsiráf), Vincze Emőke (Keke)

Szilvi drogos. Nyugtatókkal teletömve fekszik a drogosztályon. Mágocs a drogosokért él. Összegyűjti, gyámolítja, segíti, elfoglalja őket, hogy ne legyen egy újabb adag anyag, amit magukba nyomnak. Tamás művésznek tartja magát, de nem veszi észre, hogy csak a drog szól belőle. Görcseit a kábítószer segít oldani. Ezt jónak látja, s ha jó, akkor másnak is jó lesz. Különösen, hogy a lányok kezesebbek tőle, a vevők fizetnek érte, pénzt hoz, amin lehet megint anyagot venni. Szilvi megérti, hogy Mágocs tiszta. Vonzza férfias önfeláldozása, törődése, ezért beleszeret. De ő Tamás nője, és Mágocs különben is pap. Katolikus pap, aki komolyan veszi hivatását.
Egy utazás története ez a film, emberi viszonyok horizontális és bensők vertikális metszésében. A megértés és a meg-nem "értettség útifilmje". Emberi pszichékre összpontosít, mégis megkerülhetetlen tényező a környezet. A drogos lány körül egy alternatív zenei világ körvonalazódik, ahol a művészi kifejezésnek rituális eleme a drog. A másik oldalon pedig az egyház jelenik meg, amely aggodalmasan tekint a pap egyéni kezdeményezéseire.
A szakralitás és a rítus párharca ez a film. A monolitikus pap és a határhelyzetek közt vergődő lány egymásra találása, mert a szélső pontok vonzzák egymást. Szerepjátékok sora ez a film, filmszínház - színházfilm. A bizalom, a biztonság keresése a tét.
(Forrás: www.port.hu)

Megosztás - drogprevenciós kisjátékfilm (2010) 15'
Debrecen : Szertelen Egyesület www.szertelen.hu

"Mesék, amelyek rosszul végződnek" - filmadaptáció (1995) 6'
rendező, operatőr: Kőrösi András
vágó: Karmanoczki Andrea, Szaffner Gyula
hang: Kály-Kullai Károly
Szereplő (k): Kőrösi Andris, Varga János, Balla Illés, Szabó Tamás, Morgentál Gábor és sokan mások…
Sziget Droginformációs Alapítvány

Csáth Géza: Ópium c. írásából készült filmadaptáció


(P)esti Séta - színes, magyar bábfilm (1999) 30'
rendezte: Varga Judit
www.drogfree.hu
Egy konszolidált pesti egércsalád - apa, anya, két egérgyerek - jártukban-keltükben különböző kalandokba bonyolódik drogos egerekkel.
Leállt anyagosok készítette prevenciós bábfilm (amely megjárta a 30. magyar filmfesztivált is), nem csak gyerekeknek.


A pusher - rövidfilm
Stáblista: Szakmány Kitti, Dr. Kukorelli Katalin, Pálfalvi János, Tasner Csaba, Könyves Luca, Nagy Barbara, Nagy Károly, Pribelszky Ádám, Szabó Áron, Szabó Orsolya, Zsáki István, Orosz Adél, Ertl-Bakos Balázs, Fülep Viktor, Utry Oszkár, Gyetvári Gábor, Baranyi Béla, Dávid Ferenc, Tóth Bálint
Ez a rövidfilm sarkos karikatúra a túlpörgő tökéletes anyukáról, aki meg sem hallgatja a fiát, a szilárdan drogellenes, de zugivó iskolaigazgatóról, akinek egyetlen szempontja az iskola állítólagos hírnevének és remek tanárainak megóvása, és két fiatalról, Csabiról és Kittiről, akik bár a sztori főszereplői, mégsem jutnak szóhoz a felnőtt okoskodások közepette. Helyette tehetetlenül tűrik, hogy a kábszerezés egy rögös útjára lökjék őket: Csabiból ugyanis a történet végére áldozat lesz, aki rossz társaságba került, beteg és orvosi segítségre szorul; Kittire pedig a bűnös, kriminalitásba csúszott "pusher", vagyis drogdíler bélyegét nyomják rá. Ezek a bélyegek többnyire önbeteljesítő jóslatok: nem is maga az egyszeri vagy alkalmi droghasználat indítja el ezeket a fiatalokat a lejtőn, hanem a hirtelen, hiányos információkra alapozott ítélethozatal. Az alkalmi kábítószer-használatnak a való életben elég sokszor előforduló két útja ez (beteg vagy bűnöző), és mindkettő hosszú időre megpecsételt sorsokat jelent. A valóság kompakt sűrítménye ez a film, ami felveti a nagy kérdést, hogy az ilyen helyzetekben ki a bűnös és ki az áldozat, és egyáltalán lehet-e ítélkezési joga egy ugyanúgy szerfüggő, de hatalommal bíró személynek, akinek egyetlenmentsége, hogy legális szereket használ. (Forrás: www.tudd.funyiro.hu/film)

A vicc - kisjáték film (1998)4'12"
rendező: Kőrösi András
operatőr: Szőke János, Kőrösi András
vágó: Kőrösi András
hangmérnök: Kósa László
animáció: Bíró Attila
díszlet: Sziklai Péter
szereplők: Kárász Zénó, Juhász Illés, Csomor Imre, Varga Erzsébet, ifj. Kőrösi András
Egy drogos vicc megfilmesítése.